Lekka kuchnia pełna składników odżywczych – wzmacnia, uodparnia, poprawia samopoczucie. Dzięki wprowadzeniu w swoje codzienne menu ziół, warzyw i ryb, pozbędziesz się nadmiaru toksyn i wody.
Spróbuj czerwonych warzyw:
Oto przykładowy przepis na sok z zielonych warzyw:
Zacznij dzień od zielonego energetycznego koktajlu. Seler naciowy zmniejsza obrzęki i chroni organizm przed wolnymi rodnikami.
1 średni ogórek
2 łodygi selera naciowego
1/2 strąka zielonej papryki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 szklanka wody mineralnej albo jogurtu
sól
pieprz
Ogórek obierz i pokrój na części. Paprykę oczyść i podziel na mniejsze części. Łodygi selera umyj, osusz i podziel na kawałki. Włóż pokrojone warzywa do miksera, dodaj natkę, sól, pieprz i zmiksuj na jednolitą masę z 1 szklanką zimnej wody mineralnej (albo jogurtu). Podawaj od razu po przelaniu do szklanek.
A więcej znajdziesz na:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56,139581,13747979,Poczuj_sie_lekko__Menu_oczyszczajace.html#TRCuk
Uwielbiam takie przepisy chętnie się z nimi zapoznam:)
Dużo lepiej się czuję odkąd jemy posiłki lekkostrawne bogate w warzywa zielone i czerwone 🙂